Selectielat

De laatste weken komen de duiven al steeds minder buiten. De rondgang van herpes is nog niet helemaal klaar, het is later licht en vroeger donker, dus al met al komt het winterritme al vlot in beeld zo. Zeker als de klok nog een uurtje verschuift zal het er op neerkomen dat de duiven ’s ochtends alleen gevoerd worden en als het weer netjes lijkt doe ik de klep wellicht nog eens open. Heb laatst nog een tweetal laatjes gehaald bij Gerrit van Vilsteren uit Peperga op een bon. De eerste was uitzoeken en werd een zoon van de 2e nat. St. Vincent 2011 in sector 4. Gerrit vloog op die vlucht 1 en 2, een verassende winnaar. Weer een liefhebber zonder poespas, eenvoudige verzorging en -niet onbelangrijk- een hok vol Jellema-duiven. Later mocht ik nog eentje extra uitzoeken, ze moet nog even worden opgezocht in de computer, maar als ik me niet vergis een halfzusje van de eerste. Komende weken nog eens langs bij Toon Schults en dan is de transfermarkt weer gesloten voor dit jaar (of er moet nog een buitenkans langskomen). 
Bij de beoordeling van de jongen van dit jaar blijkt ook dat het een goed kweekjaar is geworden, wel wat meer duivinnen in verhouding tot doffers. Bij de oude vliegers is het net andersom, komt dus weer prachtig uit. Een mooi groepje wordt de komende winter weer overgewend naar het vlieghok. De selectielat is aardig omhoog gegaan, er hoeven niet eens heel veel duiven meer uit, nog een voordeel van jaarrond selecteren op gezondheid en fitheid. 
Voor buurman en de anderen die wat zwaardere leeskost waarderen; hier nog een prikkelend artikel over een mogelijke reden voor.Waarom verliezen we duiven op de verre vluchten, een goed Artikel van Dr. Colin Walker

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s