Dagje Bru

Vandaag is het erop of eronder voor het Nationale Marathonprogramma 2013-15, hopelijk besluiten de kiesmannen in met het voorstel om via een gesprek te komen tot een goede inspraak van de fondspelers. Het zal op mijn hok in ieder geval veel invloed hebben op de spelkeuze voor de komende jaren. Speerpunten zijn en blijven St. Vincent en Barcelona, de andere vluchten zijn dienend. Als er echter ook een zwalkend lossingsbeleid blijft (je weet nooit wanneer ze los gaan, ’s ochtends of ’s middags) dan zet ik een streep door St. Vincent en neem ik afscheid van het spel van de NPO. 
Gisteren een mooie duivendag beleefd. ’s Ochtends vertrokken naar Bruinisse om voor het derde jaar op rij een paar duifjes te halen bij Toon Schults. In 2010 was het de soort duiven en de aanpak die mij aanspraken als kruisingsmateriaal en zijn focus op Barcelona. Toen kon ik nog niet vermoeden dat hij zo snel aansluiting zou vinden bij de internationale Barcelonatop, wat na een 12e nationaal in 2011 en een 1e nationaal in 2012 inmiddels wel een feit is!
Over vele aspecten van het marathonspel gesproken met deze topper en ook met een paar fijne duiven huiswaarts getogen. ’s Avonds was er de vergadering van de Friese Fondclub, waar de toppers Arjan Beens en Mark van der Berg op de kruk plaatsnamen, twee jonge iconen van de fondsport in Nederland. Het werd een boeiende en leerzame avond voor de aanwezigen, in een zeer ontspannen sfeer.Afbeelding

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s