Winterrust

Mooi op tijd die wat koudere dagen, vandaag dwarrelden zelfs de sneeuwvlokken rond terwijl de kwekers in bad zaten. Waarom mooi? Na de rui zijn veel duiven wat te zwaar merk ik, dus zouden ze eigenlijk naar de winterrust toegebracht moeten worden nu. En wanneer gaat dat makkelijker als dat de natuur je een handje helpt? Wat minder en vezelrijker voer staat er al enige tijd op het menu, nu het kouder wordt moeten ze hun eigen kacheltje ook wat harder opstoken. Dat betekent dat er alvast wat grammen vet verbrand worden. Omdat de laatste slagpen nog niet bij iedereen is volgroeid zet ik ze nu nog niet op scherp, dat komt over een week of drie wel. Dan wordt het echt winterrust, zoals nader omschreven op de pagina ‘Zo natuurlijk mogelijk duivenhouden’

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s