Die bodem

Een klein weekje na koppelen is het tijd voor sfeer en nestenbouwen. Dus met 50 kg gemalen oesterschelpen en een pak erwtenstro het hok in getogen om ‘die bodem’ te maken. Afhankelijk van de kwaliteit stro (vorig jaar was geen best strojaar) kan ik het hele seizoen toe met een baaltje. Eronder een mooi laagje schelp, zodat de mest die er doorvalt ook meteen mooi droog wordt. Poeder, dat is wat er meestal overblijf van al die grote nestbolussen.
De duiven hebben intussen het voorjaar ook in de kop, zonnekinderen als ze zijn bloeien ze op met dit weer zonder dat ze daar iets extra’s voor nodig hebben. Voer is nog steeds volop Winter/Rust, al kijken ze me bij de voerhandel wat meewarig aan. Heb maar gevraagd om ook wat kweek op voorraad te houden, want anders is dat straks ook weer op…ach, fondman zeker, apart volk…
Ook de haviken zijn trouwens begonnen met nestelen, tenminste dat maak ik op uit de frequente aanvallen afgelopen week van een span van deze roofvogels. Vaak is het zo half april al broedtijd en zie je hoofdzakelijk het mannetje die niet zo makkelijk een duif meeneemt. Nu waren ze dus in duo op jacht en dat kost altijd een paar duiven. De natuur geeft en neemt. Alles is wat later dit jaar, ik ook, maar voor de duiven telt een ander ritme en volgens mij loopt die klok nog wel goed.
Vanmorgen ook nog even een koppel eieren gehaald bij De Kastelein, hopelijk kruipt er weer zo’n fijne uit deze eieren als eerder, dan komt er weer een dikverdiende referentie bij voor dit tophok met machtig kweekmateriaal in Hengelo.

20130413-163008.jpg

20130413-163037.jpg

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s