Broedsje

20130421-121824.jpg

Een kleine twee weken na het koppelen zitten steeds meer paartjes te broeden. Het vrije koppelen maakt natuurlijk dat het allemaal zo snel niet gaat bij de vliegers, de kwekers daarentegen zitten nu allemaal op nest. Bij de vliegers is de doffer die de bovenste broedbak in de hoek heeft veroverd helemaal het heertje. Hij heeft twee dames weten te verschalken en vanochtend zaten de twee dames mooi gezamenlijk hun ‘broedsje’ (viertal) te bewaken in hun gezamenlijke nesthok. Verwarrend om te achterhalen welke eieren nu van wie zijn, daarom en vanwege overleggen van kwekers naar vliegers, liggen er nu twee nepeitjes en twee van kweekpaar Wittebol zn836 X Jellema dtr Hilton.
De adoptiejongen die straks uit de eieren kruipen hoeven niks tekort te komen met maar liefst twee fanatieke moedertjes!

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s