Landingsbaan

Vakwerk van Bennie Suk uit ‘2e mond’ en een beetje van mezelf met als resultaat een nieuwe landingsbaan voor m’n marathonreizigers. Met die altijd waaiende wind blijft alleen echt degelijk spul heel, dus maar wat verjaardagscenten geïnvesteerd.
Het electronisch systeem is zo ook mooi weggewerkt, kortom het seizoen kan beginnen!
Ook net geboortebericht gehad van de eerste jongen, de eitjes van Benno zijn dus keurig uitgekomen op het adoptiehok. In Bantega is er nog niks uit de eieren gekropen, volgende week begint hier de geboortegolf denk ik.
Veel koppels zitten te broeden, ook een deel op de grond in het stro. Niet genoeg rang in de pikorde of lekkerder in het stro? Ik weet het niet en laat ze ook maar. Er ligt een gezonde glans op de duiven, wekelijks groente, grit en nu en dan aangezuurd water (avi d’or) zorgt dat er een levenslustig koppeltje rondvliegt boven de oude Veenpolder.
Nog een voordeeltje ontdekt van de latere koppeldatum trouwens; de maïs wordt nu gezaaid en vorig jaar lagen ze nu met dikke jongen die ze karrenvrachten mest brachten van het veld, nu kijken ze er niet naar om.
Stiekem begint de blik naar St. Vincent te gaan, nog maar een week of zes…

20130502-193705.jpg

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s