Afbeelding

Saint Vincent de Tyrosse

Saint Vincent de Tyrosse

De klassieker onder de marathonvluchten is weer gespeeld en het werd niet dé vlucht van het jaar. Op de foto zie je mijn achternaamgenoot Marcel en die ging zelf al eens op inspectie daar aan de Route des Estuaires, een klein dorpje met een voor Nederlandse overnachtspelers zo magische klank. Het werd door het koufront wat over Nederland ging in de ochtend een vlucht met twee kanten. Het weer en de vlucht draaide als het ware 180 graden. Zaten de duiven ervoor, dan werden het later grote uitschieters op de uitslag, kwamen ze er achteraan dan zaten ze ‘in de bus’, die telkens groepjes duiven uitzette. Twee minuten voor 11 klokte ik de 084 van 2010, het klein maar fijne halfzusje van Abzu. 11e was ze in NIC ZWH, 59e in sector 4. Veel wind en regen later kreeg ik een tweetal groepjes uit de bus om 12:35 (twee stuks, 772 van 08 en Bennicia) en toen waren alle duivinnen thuis. Om 38 volgde de 097 van 2007 en een minuut later de 074, broer van de 084. Ze mistten allevier de uitslag met een minuut of 10, gevolg van het watergordijn waar ze niet doorheen gingen. Uiteindelijk zijn ze er allemaal weer en kunnen we toewerken naar de volgende vluchten, want ze zijn snel weer op verhaal denk ik.

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s