Voetgangersweer

lossing Barcelona

Helaas ben ik dit jaar niet van de partij met eigen duiven op deze internationale klassieker van de grote fond. In 2011 een onverwacht topdebuut heeft ervoor gezorgd dat ik nu ook helemaal verslingerd ben aan deze vlucht. De contacten met Toon Schults, vorig jaar de nationale overwinnaar, hebben dat nog versterkt. Vorig jaar liep het even slecht af als dat het een jaar eerder slaagde, ze keerden allebei niet terug. Ik had dit nog nooit beleefd op een vlucht en vindt het nog steeds onbegrijpelijk. De editie van 2013 moet ik wegens te weinig routiniers aan me voorbij laten gaan. Er zijn veel vluchten en met een maar één duif die ouder is dan 4 jaar is het nogal een gok.
Vanmiddag zijn ook de duiven van Cahors gelost, 14:00u, dus er valt wel wat te kijken morgen. Dan gaat ook Nationaal Chateauroux los, waarop ik een dikke helft van de jaarlingen heb ingezet. 18 duiven zijn er onderweg in totaal. Het belooft een schitterend vluchtweekend te worden, met wind op kop en zomerse temperaturen. De Nederlandse fondduif heeft haar reputatie grotendeels te danken aan die bijzondere duiven die onder deze taaie omstandigheden het beste uit zichzelf halen en de overwinning opeisen. De voetgangers zoals wijlen Piet de Weerd ze noemde. Die voor het zwoegende peloton uit de meet passeren onder deze uitdagende reisomstandigheden. Het is weer voor deze voetgangers dit weekend…..

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s