Afbeelding

Bell-curve

Bell-curve

Dave Shewmaker is één van de weinigen die gefundeerd en begrijpelijk schrijft over duiven en erfelijkheid. Hij heeft met meerdere diersoorten fokprogramma’s opgezet en doet dat ook met postduiven. Nu is er bij postduiven één probleem, wij zijn het meest geïnteresseerd naar wat er in het kopje zit. Het innerlijk (navigatie en oriëntatie) is belangrijker dan het uiterlijk (fysieke eigenschappen), in tegenstelling tot productiedieren of huisdieren die voor de sier worden gehouden. Toch doet hij een goede poging, net als vroeger Prof. Alfons Anker deed. Twee belangrijke zaken die hij ons kan leren: groepstesten en het plaatje van vandaag: de Bell-curve. Er staat heel mooi in dat overal goede duiven zitten. Echte wereldklasse is het uiterste rechtse puntje. Tophokken (blauw) hebben er meer van dan gemiddelde hokken (geel) of bodemhokken (rood). Dave’s boodschap: streng selecteren. Als je de lat niet hoog genoeg legt staat dat gelijk aan helemaal niet selecteren. Later meer over wat we van Dave kunnen leren op de pagina Selectie

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s