Hoogseizoen -1

Kwaliteit, topforme en karakter. Dat is wat er nodig is om uit te blinken op de marathonvluchten. Of ze nu ’s morgens of ’s middags gelost worden.
Op St. Vincent had ik er 6 mee, waarvan er drie waren die volgens mij de goede vorm te pakken hadden. Bennicia op 1, zoon Abzu op 2 en halfzus Abzu op 3. De beide duivinnen hadden een jonkie ondergeschoven gekregen en liepen verschrikkelijk mooi op. Gek genoeg lieten op de vluchtdag zo’n beetje alle nestduivinnen ingekorfd in Balk het helemaal zitten. Beide dames zijn tot op de dag van vandaag, twee weken na de vlucht, nog steeds niet terug. Om 21:38 tikte zoon Abzu aan, hij was 11e in NIC ZWH en 109 in sector 4. Vorig jaar had ik ongeveer dezelfde klasseringen met zus Abzu, dit jaar moet ik dit fijne duivinnetje als verlies noteren. Haar broer en tevens partner is m’n tweede duif en raakt ook nog papier. Uiteindelijk drie van zes thuis, een magere score waar ik zeker een week behoorlijk van baalde.

Bordeaux, of beter Agen, is gisteravond op papier vastgelegd. Twee duiven van mij op de uitslag, van de acht die mee waren. Op een herintredende doffer van 2010 na (hij kwam bijna een jaar na Marseille 2012 onder de olie thuis) zijn het duiven die vorig jaar als jaarling naar Chateauroux of Bourges gingen. Streven was om ze te leren op een dag thuis te komen, voor de nacht. Toen was het zwaar en lukte ze dat niet (een enkeling wel). Nu op Agen eigenlijk dezelfde opdracht en het weer leek mee te werken. Een kalm staartwindje en vlotte eerste duiven in Zuid-NL. Een frontale storing -net als op St. Vincent- gooide roet in het eten. De andere morgen om 7:40 en 8:04 de eerste twee in de klok. Om half 10 de derde en tegen vier uur ’s middags de vierde. Gelukkig, want deze duivin op een klein ondergeschoven jonkie was al net zo mooi opgelopen als die twee van St. Vincent, het zou toch niet……gelukkig niet dus. Vanmorgen nog de vijfde en daarmee de duiven die ik er toe in staat achtte waren er. De olieman en twee duivinnen die nog achter zijn hadden het zonder de storing net kunnen doen.

Vanavond twee duiven inzetten voor Barcelona, broer en zus. Ze zijn weer geweldig opgelopen op een klein jonkie. Top of flop? Vorm en karakter? In deel 2 het vervolg..

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s