Stro-fungi

 

Een kleine drie weken geleden plaatste ik deze foto, vers pak stro in het hok voor het leefplezier van de duiven. Vandaag heb ik het er weer uitgehaald, wat is er aan de hand?

De duiven deden het goed op de aanpassingen in het hok, maar na een dikke week viel het trainen terug naar rondjes zwieren. De onregelmatigheid in mijn werk maakt dat ze niet alle dagen op dezelfde tijd verplichte avondtraining hebben, dus eerst daar maar wat meer ritme in gebracht, incl bal en vlag. Het ging wel beter maar niet goed genoeg. Toch maar eens wat mest opgestuurd en duiven onderzocht, conclusie: schimmels! 

Er blijft niet veel anders over dan het, op het eerste oog, mooie erwtenstro te verwijderen. Dus vandaag is het er uitgegaan. Hopelijk verloopt de voorbereiding op St. Vincent nu weer in een stijgende lijn van conditie.

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s