BAP

update: 

Op Perpignan 3 mee, 2 thuis. De 775/08 speelt 9e in Urk, twintig minuten later is 029/12 er die 11e is. In de Fondunie rond plek 210.

Op Bergerac 12 mee, op zondag 8 thuis. Eén jaarling ’s avonds, niet geklokt. In Balk 5 op de uitslag, in de sector hadden er nog twee bijgekund. Eerste is 16e en in de afdeling 57e.

Het seizoen eindigt zoals het begonnen is, een hoger dan gemiddeld aandeel thuiskomers en in de subtop met de eerste duif. Op Argenton niet ingekorfd.

Bergerac, Argenton en Perpignan, die stonden nog op de planning na de vakantiebreak. Zondagavond zijn we weer thuisgekomen van ruim twee weken Noorwegen, ’s avonds nog even checken of de duiven er goed genoeg opstonden en dan beslissen welke duiven op B, A of P meegaan. Een gebroken seizoen, dat zal de komende jaren nog wel zo blijven. Gezin en werk gaan bij mij (ver) boven de duiven, ik ben al heel wat hoofdschuddende collega-melkers tegengekomen aan de inkorftafel afgelopen week. Het zij zo.

Afijn, er zijn naar B en P samen 15 stuks onderweg en vanavond zet ik waarschijnlijk nog een paar jaarlingen op Argenton. De meeste duiven hebben twee, soms drie pennen geruid, voordeel van (bewust) veel later koppelen. Hopelijk zijn ze klaar voor hun opdracht dit weekend, het lijken pittige vluchten te worden. De duiven waren zondag wat zwaarder dan ik gewend ben, heb ze zondagavond ook allemaal een geelpil opgestoken (doe ik eigenlijk nooit maar vond het nodig). Maandag en dinsdag heb ik ze toch nog wat mooier kunnen krijgen dan ik ze aantrof. Dat is in mijn ervaring beter dan dat duiven terugvallen. Degenen die maandagavond niet genoeg opgelopen waren (halfuurtje in de mand, even voelen en je merkt gelijk waar de goede spanning niet op zit), heb ik toch maar niet meegedaan op Perpignan maar zijn dinsdag naar Bergerac gegaan. Of deze keuze juist is zie ik dit weekend wel. Het lijken pittige vluchten te worden, nu eens niet door flinke storing op de vlieglijn of tropische temperaturen, gewoon kopwind en mooi weer.
Op Perpignan 3 mee, deden allemaal vorig jaar ook Perpignan en twee vlogen dit jaar eerder Agen en de andere St. Vincent. Op Bergerac 12 mee, 10 ouden en 2 jaarlingen die er om vroegen gespeeld te worden. Voor Argenton zijn er waarschijnlijk nog een handjevol jaarlingen die mooi genoeg zijn. Na vanavond is het vlieghok zo goed als leeg en voor volgend jaar ziet het plaatje er ook veel meer uit als rechtsonder. Volgend jaar gaat het huidige vlieghok eraf, ik denk dat de tegenvallende vliegresultaten van de afgelopen jaren grotendeels aan het hokklimaat te wijten zijn. Of dat terecht is zie ik dan volgend jaar, de aanpassingen waar ik eerder over schreef hebben ook te weinig rendement geleverd vind ik. De vliegers verhuizen volgend jaar naar het huidige hok voor de jongen. Het is de bedoeling om dat hok uit te breiden en alles naar de linkerkant van de tuin te verplaatsen op dezelfde richting als het dit hok. Plannen genoeg dus, eerst nog een vliegweekend en daarna broodnodig selecteren in vliegers én kwekers.

20130502-193640.jpg 20131231-174750.jpg

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s