Seizoen 2016 is begonnen

Het vorige bericht gaf ik al aan dat ik het laatste seizoen gevlogen heb op het oude vlieghok. Na een kleine 30 jaar duivendienst (in Bantega vanaf 2006) gaat het oude hok van Wob Steneker bij het grofvuil. Afgelopen zaterdag is met hulp van vele handen (Geert, Gert, Douwin, Rick, Jesse en beide pakes) opnieuw een hok naar de Jachtkamp vervoerd. In 2006 kwam het hok van Wob, een jaar later het hok voor de jongen wat eerst dienst deed voor de jubileumrace van Douwenocht. Ook dat hok ligt volledig gedemonteerd in de tuin momenteel, wachtend op herbouw. Van Rene Dalmolen kon ik zijn vlieghok overnemen waarop hij de gedroomde successen helaas niet kon uitvoeren, al was alles er wel voor aanwezig in dit hok. Direct bij de foto op martkplaats wilde ik dit hok graag overnemen, want relatief nieuw, behoorlijk compleet en met een lessenaarsdak. Wel was er nog even een grote tuinverbouwing nodig. Beide hokken staan zometeen op het zuiden, in de andere hoek van de tuin. Nu de inrichting nog en dan kunnen de duiven straks verhuizen op eigen erf. Seizoen 2016 is dus begonnen met een nieuwe woonst voor de duiven, nu maar hopen dat ze nog liever en sneller thuiskomen..  

opbouw van het nieuwe hok
  

het hok voor de jonge duiven wordt gedemonteerd
  
  een gang voor alle afdelingen
  

het dak eraf bij de jongen, komt straks ook een lessenaarshok op
  

 

Zo stond het in Mussel

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s