Selectiegevoel

Treffend citaat in mijn favoriete duivenblaadje Duifke Lacht. Volgens ‘meneer Noël’ moet ik na zo’n belabberd seizoen als 2016 niet te streng selecteren, ook al is mijn gemoed daar wel toe geneigd. En hij heeft gelijk natuurlijk, de duiven kunnen het ook niet helpen dat de baas te druk bezet is met andere zaken en daardoor te laat ingreep op de vormdip, te optimistische verwachtingen had ook van het nieuwe hok. 

Dusss….waar leg je dan de lat? Niet op zolder inderdaad, dan blijft er niets zitten. Maar lager als de vloer kan toch ook niet, alles laten blijven wat thuiskwam is wel heel filantropisch. Gevoel volgen is ook een leuke, dat stond niet al te goed afgesteld afgelopen seizoen immers. En bij de kwekers moet het bijltje er ook door, zou er een leuke afdankertjesveiling op internet van kunnen maken: “aangeboden wegens ruimtegebrek-superstambomen!”.

Met wat raad en daad zal het ditmaal moeten denk ik, kritische blik op hok en vooral melker. En volgend jaar gewoon vliegen alsof ik een jaartje sabbatical heb genomen 😉

Samengevat blijven er twee van 2012, eentje van 2014 en 5 jaarlingen over. De anderen gaan eruit en met hen hun ouders in het kweekhok. Nu maar wat hoop vestigen op een flinke ploeg jonge aanwas. Op naar 2017. Het wordt een heel rustig winterseizoen in ieder geval.

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s