Snotjongen

Geen taartvluchten dit jaar, een hok vol snotjongen is de reden. Gek genoeg begon het bij de kwekers, ik vermoed dat de vele muggen (neven zeggen we in het Fries) daar een rol in hebben, plus een enkele vreemdeling die werd bijgehaald. En zoals het met die snotkoppen dan gaat, langzaam maar zeker krijgen ze het allemaal. Met het bijzetten van de jongen bij de anderen krijgen die het natuurlijk ook, omdat de veroorzaker een virus is. Het is niet anders, zou ik ze nu meedoen dan betekent dat natuurlijk verliezen. En elk jong wat uit voorzorg thuisblijft (na een week, soms twee zijn ze weer in orde) kan natuurlijk niet makkelijk meer aanhaken terwijl de vluchten oplopen in afstand.

Twee jongen zijn intussen geëmigreerd naar Spanje, die doen mee op de Corabia Winter eenhoksrace. De anderen in het voorjaar maar een stoomcursus en mee met de afdeling. De eerste twee jaarlingen op Bergerac hadden in hun geboortejaar ook geen mand gezien, dus het kan ook best. Ze zijn als postduif geboren tenslotte. 

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s