Afbeelding

Afgang en opgang

St. Vincent, 3 duiven mee die vorig jaar met succes Bergerac volbrachten maar verder nog weinig ervaring hadden op de overnacht. Dan is 1130 km met een frontale storing (de vroege duiven waren met westelijke wind allemaal aan de westkust geklokt) misschien wat te heftig. Aan de andere kant, ook andere liefhebbers klokken duiven op tijd. Tijdens de training door de week waren de duiven wel erg fanatiek en de conditie liep ook op.

Na zo’n afgang op St. Vincent vreesde ik toch dat Perigueux ook wel eens tegen kon vallen. Gelukkig viel dat dan weer wel mee. Een zware wedvlucht met een paar uitschieters. Zoals het er nu uitziet plek 9&11 in Nic Balk, deze twee ook bij de eerste 100 in de afdeling en 4 in de prijzen van 6 gezette duiven. Dat klopt dan wel weer met het gevoel. Zijn ze toch in opgang. Volgende week kijken of dat op Agen ook zo blijft.

Op de foto de eerste en derde duif, beide uit Jonge Teun x dochter Hellas (beide rechtstreeks Jellema)

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s