Afbeelding

Twee-nul-twee-één

Allard

De duiven van Ultsje en vooral Jelle Jellema behoren intussen tot de meest gewilde aanwinsten ter wereld. Ze zijn enerzijds ‘in de mode’ maar natuurlijk komt dat ook door de geweldige vererving waardoor veel liefhebbers er succes mee hebben. Om mijn kweekhok wat op peil te houden kijk ik gericht naar welke duiven er zo fijn vererven dat er op veel hokken goede nakomelingen van zitten. En een opvallende eigenschap erbij is ook niet gek. Zo kwam de Allard al snel in beeld. Hij vloog bij Allard Djjkstra uit Sneek en werd later een topkweker bij Foeke Troelstra. Toen Foeke stopte met de duiven kon ik een ingeteelde kleinzoon kopen die zelf ook al vader was van een bijzonder goede duif. Ook in de directe familie de nodige toppers. En die Allard is ook een schalie, iets wat je in de oude Beerda’s ook wel eens zag (de choco’s of recessief rooien zijn bekender). Afgelopen jaar de beste jaarling komt uit deze doffer en dat geeft toch al een tevreden gevoel. Reden om eens wat meer uit die lijn naar het kweekhok te halen dus. Zo begint 2021 al weer met wat kweekplezier terwijl de duiven gewoon rustig de wintermaanden doorbrengen.

door wiebrenvanstralen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s