Hokken

Huisvesting:

Vanaf 2016 beschik ik over een nieuwe accomodatie voor de duiven, alles onder één dak van golfplaten. De hokken en omschrijving zoals hieronder zijn dus niet meer actueel. Het hok van de jonge duiven is geintegreerd in het nieuwe hok, het andere is in een container voor sloopafval afgevoerd. Dit is het nieuwe hok:

De hokken waarop de duiven verblijven zijn zo simpel mogelijk. In de open ruimte aan de rand van Bantega waait het bijna altijd, zodat aanvoer van (frisse) lucht geen beperkingen kent. Deze overvloedige ventilatie heeft ervoor gezorgd dat ik het hok van de oude duiven toch maar wat anders heb gemaakt dan dat voor de jongen. Het hok van de jonge duiven benaderd overigens wel in grote mate mijn ideaalbeeld voor een duivenhok. Veel lucht, zon en droogte, eigenlijk een buitenhok onder dak. Daarom hebben de oude duiven de beschikking over volières, terwijl het binnenhok qua ventilatie goed regelbaar is.

hok_001

Het hok voor de jonge duiven ontbeert elke vorm van luxe en comfort, gewoon een verzameling zitplaatsen onder een pannendak (ruime kap) en een open voorfront.

okto_003

Om de hokken ook van afstand in de gaten te kunnen houden is een camera geïnstalleerd:

camera

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s